Blogg

Dags att piffa till ytterligare i trädgården!

Hej alla glada läsare!

Som jag berättade i våras så har vi satsat stort på trädgården här hemma de senaste åren och detta är verkligen något som har varit roligt och spännande. Vi blev väldigt nöjda med resultatet och nu har vi bestämt oss för att ta nästa steg. Vi ska göra om hela trädgården och anlägga en äkta japansk trädgård som kommer att bli fantastiskt vacker! Vi har redan börjat skissa på hur det ska se ut och tagit fram ritningar och jag kunde inte vara mer taggad på att komma igång med det här arbetet!

Vi vet redan nu på förhand att det kommer att bli ett stort projekt. Bland annat kommer vi att hyra in ett företag som kommer att stå för omfattande markarbeten och fixa i ordning olika delar av trädgården så att vi får möjlighet att sätta vår touch på den i form av landskapsarkitektur.

Vi har börjat göra mycket research kring hur man bygger upp en bra japansk trädgård och något som är väldigt viktigt är stenläggning vilket också är något vi kommer ta hjälp med att göra. Här krävs det verkligen precision eftersom det som utmärker en bra japansk trädgård är den distinkta designen som gör att varenda liten kvadratcentimeter ser ut att ingå i en plan. Det är förstås en utmaning för oss att få till en sådan trädgård men det är definitivt något som vi kommer att klara av att göra.

Något som kommer att bli väldigt kul med detta projekt är att plantera japanska bonsai-träd som man kan skulptera fint och få till på ett bra sätt. Det är något som kommer att göra att vår trädgård får den där äkta japanska touchen och det kommer att vara fantastiskt fint att få prova på.

Följ oss gärna på våra sociala medier så kommer ni att kunna se bilder under arbetets gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *