02.Ingredienser
4 stora zucchini
400 g Galbani Ricotta
4 msk extra jungfruolivolja
1 tsk salt
1 tsk peppar
2 msk balsamico
Skalet från 1 obesprutad citron Tandpetare
03.Tilberedning
Skölj zucchinin, skär av ändarna och skär långa tunna skivor med en potatisskalare, en vass kniv eller på en mandolin.
Grilla zucchinin i lite olja i en grillpanna lite i taget så att det blir fina grillränder på båda sidorna. Låt dem svalna något.
Lägg ricottan i en skål, riv citronskalet fint och tillsätt det samt smaka av med resten av oljan, peppar och salt. Lägg zucchiniskivorna på en tallrik, lägg lite ricotta på ena änden och rulla ihop.
Fäst med en tandpetare i varje rulle. Servera zucchinin på tallriken och droppa lite olja och balsamico över.
Tips: Zucchinin kan också serveras med små San Marzano-tomater. Eller prova att mixa ner lite färska örter och rostade pinjenötter i krämen för en mer kryddig smak.