4 personer
primi

Vit lasagne med spenat

Lasagna bianca con spinaci

02.Ingredienser

Bechamelsås:
50 g smör
100 g mjöl
1 liter mjölk
Riven muskotnöt (efter smak)
120 g Galbani Parmesan

1 tsk salt
Nymald peppar

Lasagne:
1 vitlöksklyfta
Olivolja
200 g blancherad spenat (kan köpas fryst)
Salt
Nymald peppar
250 g lasagneplattor (färska eller torkade)
400 g Galbani Mozzarella
120 g Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Bechamelsås:
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet till du får en jämn massa.

Tillsätt mjölken under omrörning med visp, så att såsen inte blir klumpig. Koka upp och låt såsen koka en kort stund. Smaksätt med 2 msk parmesanost, muskot, salt och peppar. Låt såsen sjuda i 5–10 minuter och rör hela tiden, så att den inte bränner fast.

Lasagne:
Skala och hacka vitlöken fint. Sautera vitlöken i lite olivolja. Var försiktigt, så att den inte bränner fast. Tillsätt spenat, rör om och smaksätt med salt och peppar.

Smörj en ugnsform med lite olivolja och varva sedan bechamelsås, lasagneplattor, spenat och skivad mozzarella. Avsluta med bechamelsås. Strö över resten av parmesanosten.

Baka lasagnen mitt i ugnen i ca 20–30 minuter i 200° C, till den är gyllene på toppen och lasagneplattorna är mjuka.


© 2018 Galbani - All rights reserved