02.Ingredienser
4 äggulor
4 msk socker
500 g Galbani Mascarpone
4 äggvitor
250 g mörk choklad
3 dl starkt svart kaffe (gärna av espressotyp)
3 msk amaretto (mandellikör) eller marsala
24-36 savoiardikakor (beroende på hur stora portionerna är)
Citronmeliss till garnering
03.Tilberedning
Vispa ihop äggulor och socker till en luftig vit smet. Vänd ned mascarponen i äggsmeten och rör om ordentligt. Vispa äggvitorna hårt och vänd ned dem i krämen som blir lätt och luftig.
Grovhacka chokladen.
Blanda kallt kaffe och likör i en skål. Doppa kakorna i 1-2 sekunder i kaffeblandningen så att de kan suga åt sig lite vätska men samtidigt behåller sin fasthet. Varva småkakor och
mascarponecrème i ett fat och strö hackad choklad mellan lagren. Börja med småkakorna och avsluta med mascarponen. Avsluta med lite choklad på toppen.
Låt desserten stelna i kylskåp ett par timmar. Garnera med citronmeliss innan servering.