4 personer
primi

Pizza Pepperoni

Pizza Pepperoni

02.Ingredienser

1 lök
1 vitlöksklyfta
1 kvist färsk rosmarin
2 msk olivolja
2 burkar skalade tomater
Salt och nymald peppar
1 färdig pizzadeg
16–20 tunna skivor pepperoni (eller fänkåls-, vildsvins- eller tryffelsalami)
1 lök
50 g riven Galbani parmesan

03.Tilberedning

Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök och vitlök i en gryta med varm olivolja. Tillsätt tomaterna och låt det hela småkoka i 15–20 minuter på svag värme. Ta av grytan från plattan och mixa såsen slät med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och låt svalna. Om du får sås över kan du hälla den i en plastburk och spara den till nästa gång du gör pizza.

Sätt på ugnen på 200 grader. Kavla ut degen till två tunna bottnar (ca 2–3 mm eller så tunt du kan). Bre ut tomatsåsen i ett tunt lager på de två bottnarna. Strö färskriven parmesan på bottnarna och lägg ut salamiskivorna på osten.  Lägg pizzan på den varma bakplåten och grädda den i 8–10 minuter tills den börjar bubbla och får en snygg, gyllenbrun yta och en spröd botten.

Ta ut pizzan ur ugnen, strö över finhackad lök och servera meddetsamma.


© 2018 Galbani - All rights reserved