4 personer
primi

Pizza med skinka och mozzarella

Pizza prosciutto e mozzarella

02.Ingredienser

Tomatsås:
2 askar tomater
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 kvist färsk rosmarin
Salt och nymald peppar

1 förpackning färdig pizzadeg (eller gör den själv)
1 dl tomatsås
125 g färsk Galbani Mozzarella i strimlor (eller riven Galbani Mozzarella)
100 g kokt skinka, tärnad eller strimlad
½ röd paprika, tärnad
20 g riven Galbani Parmesan
5 kvistar basilika
2 msk olivolja

03.Tilberedning

Tomatsås:
Lägg tomaterna i kokande vatten i ett par minuter. Skala dem sedan.

Skala och finhacka lök och vitlök, fräs i en gryta med lite varm olivolja. Tillsätt tomater och rosmarin låt det hela småkoka i 15–20 minuter. Ta av grytan från plattan, plocka upp rosmarinkvisten och mixa såsen med en stavmixer. Smaka av med salt och peppar och låt svalna.

Om du får sås över kan du spara den i kylskåpet till nästa gång du gör pizza.

Kavla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bre ut tomatsåsen tunt över degen. Strö över mozzarella och fördela sedan skinka och paprika på bottnen. Strö till sist över parmesan. Grädda pizzan i 200 grader i 8–10 minuter tills osten börjar bubbla och bli gyllenbrun och bottnen är spröd.

Ta ut pizzan ur ugnen, strö över färsk basilika, droppa över lite olivolja och servera meddetsamma.


© 2018 Galbani - All rights reserved