02.Ingredienser
1 lök
30 g smör till stekning
1 radicchiosallad
1 tsk salt till vattnet
300 g pasta pennette
100 g Galbani Gorgonzola
Salt och peppar
03.Tilberedning
Fräs löken i smör i en stor stekpanna i några minuter. Skär radicchiosalladen i fina strimlor och låt den fräsa på låg värme i cirka 10 minuter. Radicchiosalladen bör mjukna under stekning, men det ska ändå finns ett visst tuggmotstånd.
Koka vatten och tillsätt pastan och saltet. Följ instruktionerna på förpackningen, men kom ihåg att pastan ska vara “al dente”. Skär gorgonzolan i tärningar. Vänd försiktigt ner i pannan med radicchiosalladen och låt gorgonzolan smälta. Blanda pastan i salladen i pannan och låt allt steka ytterligare ca 2 minuter. Krydda med salt och peppar och servera genast.
Strö ev. över rostade pinjenötter.