02.Ingredienser
Matpannkakor:
200 g fullkornsmjöl
5 dl mjölk
4 ägg
50 g smör
Salt
Muskot
Olja till stekning
Fyllning:
2 buntar grön sparris
250 g Galbani Mozzarella
70 g getost
8 skivor lufttorkad parmaskinka
Smör till stekning
70 g riven Galbani Parmesan
03.Tilberedning
Skölj sparrisen och bryt av ändarna. Lägg sparrisen i en kastrull med kokande vatten i botten, och ånga dem i 2-3 minuter, så att de är al dente. Vispa mjölet och mjölken tillsammans tills det inte finns några klumpar. Tillsätt äggen, smält smör, en nypa salt och krydda med muskot. Vispa ihop blandningen och låt det ev. vila i kylen i ½ timme. Stek sedan pannkakorna i olja på medelvärme.
Skär samtidigt mozzarellan och getosten i tärningar. Ta en pannkaka, lägg på en bit parmaskinka, 3-4 sparrisar, 2 msk av den tärnade osten och rulla ihop. Lägg pannkakorna i en smord form, pensla dem med smält smör och strö över riven parmesan. Grädda dem i ugnen i ca 20 minuter på 200 grader.