4 personer
primi

Laxlasagne med spenat och brännässlor

Lasagne al salmone con spinaci e ortiche

02.Ingredienser

450–500 g färsk lax utan skinn, i skivor
1 ekologisk citron
2 schalottenlökar
Olivolja
450–500 g fryst spenat
100 g brännässlor (hackade)
½ dl vitt vin
250 g Galbani Mascarpone
Salt och peppar
Riven muskotnöt (efter smak)
1 vitlöksklyfta
1 burk (400 g) hackade, skalade tomater
3 stjälkar färsk oregano
½ dl grädde
200 g fullkornslasagneplattor
150–200 g kallrökt lax med peppar
150 g riven Galbani Parmesan

03.Tilberedning

Marinera den färska laxen i saften och skalet från citronen i ett par timmar, innan den ska användas.

Skala och hacka lökarna fint. Värm lite olivolja i en kastrull och sautera lökarna i ett par minuter, till de blir genomskinliga utan att få färg. Tillsätt spenat och koka, till den har tinat upp. Tillsätt sedan brännässlorna och sautera till de faller ihop. Tillsätt vitt vin och låt det koka in, så att alkoholen avdunstar. Tillsätt mascarpone och smaksätt med salt, peppar och muskot. Skala och hacka vitlöken fint och stek den i en kastrull med lite olivolja i 1–2 minuter. Tillsätt tomaterna och färsk oregano, salt och peppar och till sist grädde.

Låt allt koka i 5–10 minuter till en tjock tomatsås.

Smör en ugnsform och lägg lasagneplattor i botten. Varva färsk lax, kallrökt lax i skivor, spenat- och tomatsås, parmesan och lasagneplattor till alla ingredienser är använda.

Baka lasagnen i en förvärmd ugn i 200° C i 30 minuter till lasagnen är gyllene på toppen och lasagneplattorna mjuka. Ta lasagnen ur ugnen och servera den med en färsk sallad.


© 2018 Galbani - All rights reserved