4 personer
primi

Lasagne med spenat och ricotta

Lasagna con spinaci e ricotta

02.Ingredienser

1 stor lök
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
450 g hackad spenat
250 g Galbani Ricotta
1 dl riven Galbani Parmesan
Salt
Nymald peppar
250 g lasagneplattor (färska eller torkade)

Bechamelsås:
50 g smör
5 msk mjöl
5 dl mjölk
1 dl riven Galbani Parmesan
Riven muskotnöt (efter smak)
Salt
Nymald peppar

03.Tilberedning

Skala och hacka löken och vitlöken fint. Skölj spenaten och hacka den grovt. Sautera lök och vitlök i lite olivolja i en kastrull i ett par minuter. Tillsätt sedan spenat och sautera ytterligare i ca 1 minut. Ta kastrullen av värmen och låt det svalna.

Bechamelsås:
Smält smöret vid låg värme i en liten kastrull och blanda i smöret. Vispa till massan är jämn. Tillsätt mjölken under omrörning med visp, så att såsen inte blir klumpig. Koka upp och låt såsen koka 3–4 minuten, så att den tjocknar. Var försiktigt, så att den inte bränner fast i botten. Ta kastrullen av värmen. Tillsätt parmesanosten under omrörning, smaksätt med muskot, salt och peppar.

Blanda den svalnade spenatblandningen med ricotta, parmesan och bechamelsås. Krydda med salt och peppar.

Smörj en ugnsform med lite olja och varva lasagneplattor och fyllning. Avsluta med parmesanost på toppen.

Baka lasagnen i förvärmd ugn i 200° C i ca 45 minuter, till den är gyllene på toppen och lasagneplattorna är mjuka.


© 2018 Galbani - All rights reserved