6 personer
secondi

Ugnsbakade grönsaker à la Ligurien

Polpettone di Verdura al forno

02.Ingredienser

800 g blandade grönsaker, ansad och skalad vikt
(t.ex. purjolök, morötter, spetskål, lök, spenat). Om det ska gå extra fort kan du använda 800 g frysta grönsaker
3 mellanstora potatisar
3 ägg
3 nävar ströbröd
50 g Galbani Parmesan
250 g Galbani Mozzarella
Lite smör till en ugnsfast form 1⁄2 dl ströbröd att strö på toppen Salt

03.Tilberedning

Skölj och skala alla grönsakerna och potatisarna. Skär allt i små bitar (eller hacka grovt i en matberedare). Lägg allt i en gryta, fyll på med vatten så att det täcker, tillsätt lite salt, koka upp och låt det hela koka i ca 8-10 minuter. Häll av vattnet och mosa grönsakerna med en stavmixer eller en visp. Blanda ner ägg
i grönsaksröran, sedan parmesan och slutligen ströbröd.
Skär 125 g mozzarella i små bitar och blanda ner dem i grönsaksröran. Häll den i en smord ugnsform och strö över 1⁄2 dl ströbröd. Skär resten av mozzarellan i skivor och lägg dem på toppen. Ställ in formen i varm ugn (180-200°) och grädda i 30 minuter tills ytan är gyllenbrun. Servera rätten med en spröd sallad.
Tips: Toppa gärna med 2 msk färsk pesto eller garnera med färsk basilika.


© 2017 Galbani - All rights reserved