4 personer
primi

Tryffelrisotto med ricotta och mascarpone

Risotto al tartufo, ricotta e mascarpone

02.Ingredienser

1 stor lök

3 msk olivolja

350 g arborio- eller carnaroliris

1 dl vitt vin eller prosecco

8-10 dl kokande vatten

2 msk Morga buljong

150 g Galbani Mascarpone

100 gram Galbani Ricotta

2 tsk tryffelolja

100 g tryffel tapenade (salsa tartufata)

Bladpersilja till garnering

03.Tilberedning

Hacka löken fint och fräs den i olivolja i en kastrull.

Tillsätt riset och rör om väl. Efter 2 minuter, tillsätt vitt vin/prosecco. Låt det koka ca 2 minuter medan du rör om. Tillsätt buljong och kokande vatten – bara lite i taget. Låt det sjuda i 13 minuter medan du rör om. Lägg i mascarpone och låt det koka i ytterligare 2 minuter. När riset är al dente, ta bort kastrullen från värmen. Ricotta, tryffelolja och tryffeltapenade rörs in i risotton och serveras genast.

 

Tips: Risotto kan även serveras som huvudrätt med en god sallad.


© 2017 Galbani - All rights reserved