4 personer
secondi

Torsk a la pizzaiola

Merluzzo alla pizzaiola

02.Ingredienser

3-4 msk extra jungfruolivolja

2 vitlöksklyftor

200 g färska körsbärstomater

Salt och peppar

2 tsk kapris

12 svarta oliver

2 stjälkar färsk oregano

4 torskfiléer

250 g Galbani Mozzarella

03.Tilberedning

Häll olivolja i en stor stekpanna och skär vitlöken i skivor. Fräs vitlöken tills den blir gyllen (inte bränna). Rör tomater, kapris, oliver, salt, peppar och hälften av oreganon i pannan och koka i 10-12 minuter. Lägg i torsken i såsen och koka i 8-10 minuter. Skär mozzarellan i skivor och servera den på fisken. Låt stå i 5 minuter med locket på tills mozzarellan har smält. Strö på oregano.

 

Tips: Istället för torsk kan du använda kotletter. Bryn kotletterna innan de läggs ner i såsen, och såsen ska laga längre än fisken. Vegetarianer kan använda sojabiffar.


© 2017 Galbani - All rights reserved