4 personer
primi

Tomatsoppa med mascarpone

Zuppa di pomodoro con mascarpone

02.Ingredienser

4 msk olivolja
1 lök
2 purjolökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter
2 potatisar
1 kg mogna tomater alternativt 3 burkar
skalade tomater
140 g koncentrerad tomatpuré
1 liter grönsaksbuljong
125 g Galbani Mascarpone
Salt och peppar
Färsk basilika och oregano
Eventuellt 1 färsk röd chili

03.Tilberedning

Hacka lök, purjolök och vitlök och sautera dem på låg värme i olivoljan tills de är mjuka. Riv morötterna och potatisen och lägg dem i grytan. Fortsätt att sautera allt i ytterligare 5 minuter. Häll därefter i buljongen och tillsätt tomatpurén,
tomaterna som skurits i bitar och eventuellt en finhackad röd chili. Låt soppan puttra i 20 inuter. Tillsätt mascarpone, lite åt gången. Om du vill ha en lite lättare soppa räcker det med 50 g mascarpone. Ta av kastrullen från värmen och mixa ihop soppan med en mixerstav tills den har fått en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar, basilika och oregano.
Servera gärna soppan med färskt bröd till.


© 2017 Galbani - All rights reserved