4 personer
antipasti

Tomatsallad med mozzarella och bresaola

Caprese leggera

02.Ingredienser

3×125 g Galbani Mozzarella
½ kg stora tomater – mogna och saftiga
5-6 msk extra jungfruolivolja
200 g bresaola (alternativt ½ ansjovisfilé per skiva mozzarella och 50 g kapris)
1 msk torkad oregano
3-4 färska basilikablad
Salt och peppar

Bruschetta:
En stor handfull hackade tomater
En liten handfull färskhackad basilika
2 msk balsamvinäger
1 msk olivolja
1-2 finhackade vitlöksklyftor
Salt och peppar
Skivat ciabattabröd
Extra olivolja till pensling av brödet
1 vitlöksklyfta till att gnida in i brödet

03.Tilberedning

Skölj tomaterna noga och skär dem på tvären i cirka 1 cm tjocka skivor. Skär mozzarellan i motsvarande 1 cm tjocka skivor. Lägg upp på ett fat genom att varva en skiva av mozzarella, tomat och bresaola.

Häll över en tunn stråle olivolja i cirklar. Krydda med salt, peppar och oregano. Hacka den färska basilikan i grova strimlor och fördela den jämnt över ingredienserna eller garnera med hela blad.

Servera med rostat bröd eller bruschetta och ett gott rödvin.

Bruschetta: Blanda tomater, hackad vitlök, balsamvinäger, basilika och olivolja i en skål
och smaka av med salt och peppar. Pensla brödet med olivolja och ställ det i ugnen i cirka 5-10 minuter på 200°. När det är knaprigt och har fått lite färg tar du ut det och gnider det med vitlök.

Häll över tomatblandningen och servera bruschettan.


© 2017 Galbani - All rights reserved