4 personer
primi

Toast a la pizzaiola

Toast alla pizzaiola

02.Ingredienser

8 skivor fullkornsbröd toast

10 tsk olivolja

1 glas god tomatsås

200 g italiensk kokt skinka (t.ex. Citterio)

250 g Galbani Mozzarella skuren i små bitar.

Peppar

Oregano (färsk eller torkad)

03.Tilberedning

Sätt ugnen på 190 grader varmluft (vanlig ugn 200 grader). Lägg toastbrödet på en bakplåt ev. täckt med bakplåtspapper. Pensla dem med olivolja, lägg ca 1 ½ msk tomatsås på varje, och fördela skinkan och mozzarellan på brödet.

Krydda med lite nymalen peppar, några droppar olivolja och lite oregano.

 

Tips:

Denna topping kan även användas på små pizzabottnar (ca 8 cm i diameter). Då har du några små “pizzette” som äts i Italien som aperitif!

 

Lägg brödet i mitten av ugnen i 7-8 minuter tills brödet är frasigt och gyllenbrunt.


© 2017 Galbani - All rights reserved