4 personer
antipasti

Tiramisu

Tiramisu

02.Ingredienser

4 äggulor
4 msk socker
500 g Galbani Mascarpone
3 dl starkt svart kaffe (gärna av espressotyp)
3 msk amaretto (mandellikör) eller marsala
24-36 savoiardikakor (beroende på hur stora portionerna är)
2-4 msk osötat kakaopulver
Citronmeliss till garnering

03.Tilberedning

Vispa ihop äggulor och socker till en luftig vit smet. Vänd ned mascarponen i äggsmeten och rör om ordentligt.

Blanda kallt kaffe och likör i en skål. Doppa kakorna i 1-2 sekunder i kaffeblandningen så att de kan suga åt sig lite vätska men samtidigt behåller sin fasthet. Varva 3 småkakor och
mascarponecrème i antingen 2 eller 3 lager på höjden på 4 desserttallrikar. Börja med småkakorna och avsluta med mascarponen. Strö över kakaopulver och låt desserten stelna i kylskåp ett par timmar. Garnera med citronmeliss innan servering.

Tips: Om du vill ha en något friskare smak kan du eventuellt blanda ned skalet från en hel apelsin i crèmen.

Du kan få lättare och luftigare tiramisu om du vispar 4 äggvitor tills det går att vända skålen upp och ned och sedan vända ned dem i crèmen.


© 2017 Galbani - All rights reserved