4 personer
antipasti

Tiramisú med hackad choklad

Tiramisú con pezzetti di cioccolato

02.Ingredienser

4 äggulor

4 msk socker

500 g Galbani Mascarpone

4 äggvitor

250 g mörk choklad

3 dl starkt svart kaffe (gärna av espressotyp)

3 msk amaretto (mandellikör) eller marsala

24-36 savoiardikakor (beroende på hur stora portionerna är)

Citronmeliss till garnering

03.Tilberedning

Vispa ihop äggulor och socker till en luftig vit smet. Vänd ned mascarponen i äggsmeten och rör om ordentligt. Vispa äggvitorna hårt och vänd ned dem i krämen som blir lätt och luftig.

Grovhacka chokladen.

Blanda kallt kaffe och likör i en skål. Doppa kakorna i 1-2 sekunder i kaffeblandningen så att de kan suga åt sig lite vätska men samtidigt behåller sin fasthet. Varva småkakor och

mascarponecrème i ett fat och strö hackad choklad mellan lagren. Börja med småkakorna och avsluta med mascarponen. Avsluta med lite choklad på toppen.

Låt desserten stelna i kylskåp ett par timmar. Garnera med citronmeliss innan servering.


© 2017 Galbani - All rights reserved