7 personer
dolci

Tårta med ricotta och citron

Crostata di Ricotta e limone

02.Ingredienser

Botten:

300 g vetemjöl typ 00

150 g socker

150 g smör (rumstempererat)

8 g bakpulver

3 ägg (1 helt + 2 äggulor)

 

Fyllning:

500 g Galbani Ricotta

2 msk socker

Saften av en stor citron

1 ekologisk citron till garnering

03.Tilberedning

Blanda mjöl, socker och bakpulver. Lägg i äggen och blanda väl. Tillsätt smör (det bör inte vara för varmt, eftersom det förstör äggen). Rör ihop och häll ut på bordet och knåda det som en bröddeg. Smörj en kakform och strö med lite mjöl så att degen inte fastnar. Rulla degen platt (3-4 mm tjock) och lägg i kakformen med hög kant.

 

Blanda ricotta med socker och citronsaft. Bred fyllningen över kakan och grädda i en förvärmd ugn (180 grader) i 30 minuter. Ta ut och låt den svalna helt.

 

Skär några tunna skivor av citron och garnera kakan före servering med en kula vaniljglass eller lite vispad grädde.


© 2017 Galbani - All rights reserved