4 personer
primi

Svamprisotto

Risotto con funghi Risotto med svampe

02.Ingredienser

1 finhackad lök
400 g avorioris
1 liter oxbuljong
250-300 g svamp, gärna olika sorter
25 g torkad svamp (till exempel Karl-Johan)
1 vitlöksklyfta
2 msk olivolja
1 liten knippa persilja (både kruspersilja och bredbladig persilja kan användas)
100 g färskriven parmesan
Salt och peppar

03.Tilberedning

Lägg den torkade svampen i blöt i ljummet vatten i 15-30 minuter och låt den sedan rinna av. Skölj resterande svamp och stek den med lite olivolja och en finhackad vitlöksklyfta i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.

Bryn den finhackade löken i lite olivolja i en gryta. Tillsätt riset och låt det hela sautera i cirka 5 minuter. Tillsätt därefter 1 dl åt gången av den kokande buljongen. Kom ihåg att röra i grytan med korta, jämna mellanrum. Lägg på locket, skruva ned värmen och låt riset dra till sig vätskan tills du har använt cirka en liter. Tillsätt svamparna, hackad persilja och parmesan och servera genast.


© 2017 Galbani - All rights reserved