4 personer
antipasti

Stekt tortellini på spett

Spiedini di tortellini soffritti

02.Ingredienser

3 buljongtärningar till 1½ liter vatten
36 stora tortellini med skinkfyllning
Sås:
2 ½ dl vispgrädde
1 dl mjölk
100 g Galbani Parmesan
Riven muskot efter smak
Salt och peppar
1 ägg
100 g ströbröd
12 träspett
Olivolja
Valfri sallad som tillbehör

03.Tilberedning

Koka upp 1,5 liter vatten med buljongtärningar, och lägg i tortellinin. Koka dem i 2 minuter, tills de är “al dente”. Häll sedan ut vattnet och lägg pastan på ett fat. De får inte klibba ihop med varandra. Förbered såsen medan pastan svalnar. Blanda grädden och mjölken i en kastrull, och rör om tills såsen tjocknar lite. Häll i riven parmesan under omrörning, och smaka av med riven muskot, salt och peppar.

Vispa ägg, tillsätt lite salt, och vänd ner tortellinin i äggröran. Panera därefter tortellinin i ströbröd på alla sidor och sätt tre stycken på vart träspett – det ska vara lite mellanrum mellan dem. Stek dem på båda sidor i lite olivolja i 1 minut. När de är krispiga på båda sidor, ta bort dem från värmen och lägg dem på lite hushållspappen en stund. Häll såsen i en liten kanna och servera spetten varma på ett fat. Låt gästerna själva hälla på såsen vid bordet. Servera en liten sallad till.


© 2017 Galbani - All rights reserved