4 personer
secondi

Spenatpaj med ricotta

Torta agli spinaci

02.Ingredienser

1 rulle pajdeg
400-500 g babyspenatblad
250 g Galbani Ricotta
50 g färskriven parmesan
15-20 hackade soltorkade tomater i olja
4 ägg samt 1 äggula till pensling
Salt och peppar
Färsk mejram eller oregano

03.Tilberedning

Kavla ut degen och lägg den i en pajform och pricka den lätt med en gaffel. Skär eventuellt bort överflödig deg och spara den. Förbaka degen i ugnen i 5-7 minuter på 200°. Tvätta spenaten ordentligt, häll av vattnet och torka den lite i en ren handduk. Blanda spenaten med ricottan och resten av ingredienserna. Smaka av med salt och peppar och häll blandningen i formen. Om du har lite deg över kan du rulla ut den igen och skära den i cirka
2-3 cm tjocka strimlor som du kan lägga ovanpå pajen. Pensla till sist eventuell överflödig deg
med äggula och baka pajen i ugn på 190° i cirka 40 minuter. Pajen ska svalna innan servering.

Garnera den med finhackad färsk
oregano eller mejram.


© 2017 Galbani - All rights reserved