4 personer
antipasti

Speltsallad med pesto och mozzarella

Insalata di farro con pesto e mozzarella

02.Ingredienser

300 g parboiled spelt

200 g babyspenat

3 msk grön pesto

16 körsbärstomater

125 g Galbani mozzarella

2 msk rostade pinjenötter

2 msk små oliver (helst “taggiasche”)

4 toppblad av basilika till dekoration

 

Grön pesto:

20 g pinjenötter

Olja till stekning

En knivsudd salt

20 g riven parmesan

¼ knippa basilika

0,5-0,75 dl jungfruolivolja

½ vitlöksklyfta

1 tsk pressad citron

 

Dressing:

3 msk olivolja

Salt

Peppar

3 msk pressad citron till dressing

03.Tilberedning

Koka spelten enligt anvisningen på förpackningen och låt den kallna helt. Skölj under tiden babyspenaten och lägg upp den på ett fat.

 

Rosta pinjenötterna gyllenbruna i lite olja i en panna (de får inte bli brända) och salta dem medan de svalnar. Blanda alla ingredienserna till peston i en mixer och kör peston till en jämn massa.

 

Blanda ca hälften av peston med de avsvalnade speltkornen.

Rosta de andra pinjenötterna gyllenbruna i pannan, halvera tomaterna och skär mozzarellan i 8 klyftor. Lägg speltkornen vända i pesto på spenatsalladen tillsammans med tomater, mozzarella, oliver och pinjenötter. Dekorera slutligen med färska basilikablad.

Blanda ingredienserna till dressingen och häll den över salladen.

 

Tips:

Receptet på pesto ger en större sats än de 3 msk som behövs i receptet, men resten kan användas till allt möjligt – t.ex. på bröd eller till pasta.


© 2017 Galbani - All rights reserved