4 personer
antipasti

Sparrisgratäng med skinka, mozzarella och gorgonzola

Asparagi gratinati con prosciutto, mozzarella e gorgonzola

02.Ingredienser

4 buntar sparris

2 mozzarella, tunt skivad

100 g Galbani Gorgonzola Cremoso

50 g Galbani Parmesan

150 g parmaskinka

Salt och peppar

4-5 msk olivolja

03.Tilberedning

Rensa sparrisen och lägg i en liten kastrull med huvuden uppåt, och blanchera dem i kokande lättsaltat vatten i några minuter. Ta upp dem ur vattnet och låt dem svalna några minuter. Ta en ugnsform med bakplåtspapper och pensla med lite olivolja. Fördela ett lager sparris, ett lager av mozzarellan, sedan gorgonzola och lite parmaskinka. Strö över salt och peppar och några droppar olja, upprepa sedan proceduren tills all sparris har används. Placera i ugnen och grädda i 175 grader i ca 20 min., Eller till osten har smält och blivit gyllenbrun.


© 2017 Galbani - All rights reserved