2 personer
primi

Spaghetti carbonara

Spaghetti alla carbonara

02.Ingredienser

300 g spaghetti
200 g pancetta i skivor (eller bacon)
3 msk olivolja
2 ägg
100 g Galbani Parmesan
Salt och nymald peppar

03.Tilberedning

Skär pancettan i små bitar och stek den
i en varm stekpanna med lite olja.
Vispa äggen i en skål och tillsätt peppar
och riven parmesan.

Koka upp lättsaltat vatten i en gryta och
koka spaghettin al dente. Häll av vattnet
och lägg tillbaka spaghettin i grytan.

Ställ grytan på plattan på svag värme
och häll de uppvispade äggen över
spaghettin. Rör snabbt i blandningen så
att äggsmeten bara precis stelnar runt
spaghettin utan att den blir som äggröra.
Strö över pancettan och krydda med salt
och peppar. Servera i en skål eller på
tallrikar medan pastan fortfarande är
varm och härligt krämig.


© 2017 Galbani - All rights reserved