4 personer
primi

Spaghetti à la Vesuvio med chili

Spaghetti piccanti alla Vesuviana

02.Ingredienser

300 g spaghetti
1 vitlöksklyfta
1 burk skalade, hackade tomater
1 msk kapris
50 g svarta oliver utan kärnor
25 g Galbani Parmesan
4 msk olivolja
1-2 finhackade chili utan kärnor (efter smak)
1⁄2 knippe färsk oregano eller 1 msk torkad oregano
Lite salt och nymald peppar

03.Tilberedning

Värm oljan i en panna med höga kanter. Skär vitlöken i tunna skivor och stek den tillsammans med finhackad chili i ett par minuter. Tillsätt sedan tomater, kapris, oliver, oregano, salt och peppar. Låt sjuda i 20 minuter tills du har en tjock tomatsås. Koka under tiden spaghettin al dente, blanda den med såsen och servera med färskriven parmesan, lite salt och nymald peppar samt lite färsk oregano på toppen.
Tips: Lite hackad bladpersilja på toppen smakar också fantastiskt.


© 2017 Galbani - All rights reserved