4 personer
primi

Spagetti med snabbstekta grönsaker, basilika och gorgonzola

Spaghetti con verdure saltate in padella e gorgonzola

02.Ingredienser

2 vitlöksklyftor
Extra jungfruolivolja
400 g blandade grönsaker (aubergine, squash, paprika)
Salt
400 g spagetti
150 g Galbani Gorgonzola Intenso
Färsk basilika
Ev. skivad tomat

03.Tilberedning

Krossa de båda vitlöksklyftorna med
en kniv och låt dem dra i en liten skål
med två matskedar extra jungfruolivolja.
Skölj grönsakerna och strimla dem.
Smaksätt med salt. Koka spagettin ”al
dente” medan grönsakerna snabbsteks
i pannan med extra jungfruolivolja.
Häll av vattnet från spagettin och häll upp den på ett serveringsfat. Tillsätt genast oljan med vitlök, grönsakerna, gorgonzola i småbitar och blanda samman allt ordentligt. Tillsätt ev. tomatskivor och dekorera med basilika.


© 2017 Galbani - All rights reserved