4 personer
antipasti

Snabblagad aubergine med mozzarella

Melanzane veloci alla mozzarella

02.Ingredienser

1 stor aubergine
3 tomater
125 g Galbani Mozzarella
1 msk torkad oregano
30 g färskriven parmesan
Salt
Olivolja
1 liten kruka färsk basilika

03.Tilberedning

Skölj auberginen och skär den i cirka en cm tjocka skivor. Grilla aubergineskivorna i en stekpanna. När de har fått ränder lägger du dem på ett fat täckt med bakplåtspapper. Lägg därefter en skiva tomat och en skiva mozzarella ovanpå och upprepa en gång så att du bygger små höga torn. Krydda under tiden med salt, oregano, parmesan och ett färskt basilikablad
och lite olivolja mellan varje lager. Sätt in fatet i ugnen på cirka 180-200°. När mozzarellan har smält och har fått lite färg är auberginerna klara. Garnera med färsk basilika innan servering.


© 2017 Galbani - All rights reserved