4 personer
antipasti

Smördegsmedaljonger med gorgonzolacrème

Sfogliatine gorgonzola e mascarpone

02.Ingredienser

3-4 smördegsplattor eller en hel rulle
50 g Galbani Gorgonzola Intenso
50 g Galbani Mascarpone
½ vispat ägg
Cirka 1 msk vallmofrön
2 msk mjölk
Färsk oregano eller basilika

03.Tilberedning

Medaljonger:
Tryck ut runda bitar ur smördegen med ett glas eller liknande. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pensla med vispat ägg, strö över vallmofrön och baka i ugnen i cirka 10 minuter på 160°. Håll ett öga på dem under tiden. När medaljongerna har svalnat lite skär du dem i två delar (botten och lock), eventuellt
med en liten kniv. Annars brukar de lätt kunna delas med fingrarna.

Gorgonzolacrème:
Smält gorgonzolan i 2 msk mjölk på låg värme i några minuter och blanda sedan i mascarpone. Lägg cirka 1 tsk i varje smördegsmedaljong. Krydda med salt och peppar och lägg på smördegslocket igen. Garnera med färsk oregano eller basilika.


© 2017 Galbani - All rights reserved