8 kurve
secondi

Små parmesankorgar med fyllning

Cestini di parmigiano

02.Ingredienser

Korgar:
120 g Galbani Parmesan
4 glas som är ca 3-4 cm i diameter
i botten

Fyllning:
1 zucchini
2 mellanstora morötter
1 lök
100 g kokt skinka av god kvalitet
(parmaskinka kan också användas)
1 liten kruka färsk basilika
2 msk olivolja att steka i
Salt och nymald peppar

Tillbehör: Sallad eller bröd

03.Tilberedning

Skär lök, zucchini och morötter i små
tärningar och sautera i olivolja i ca 20
minuter. Rör om ibland och smaka av
med salt.

Korgarna görs i en teflonpanna som
värms upp med bakplåtspapper i botten.
Lägg i 1-1½ msk riven parmesan och
bred ut den som en liten pannkaka. När
osten har smält (svagt gul och bubblar i
kanten), lyfter du bakplåtspappret och
vänder det så att du kan placera ostpannkakan
över ett glas som står upp och ner.
Lossa osten med en stekspade och låt
den svalna medan den formar sig efter
glaset. Efter ett par minuter har du den
första ostkorgen. Fortsätt tills all osten
är slut. Blanda grönsakerna med skinktärningar
och fördela blandningen i
korgarna. Dekorera med basilika och
servera sallad eller grovt bröd till.

Tips: Du kan göra flera ostkorgar åt
gången om du gör dem i ugnen på
bakplåtspapper. Ugnen ska stå på 170°
och de ska gräddas i ca 5 minuter tills
osten har smält och är lätt gyllene.
Om man inte hinner göra alla korgarna
innan de har kallnat kan de värmas upp
i ugnen igen och sedan kan de åter
formas över glasen.


© 2017 Galbani - All rights reserved