4 personer
antipasti

Små paket med ricotta och oliver

Fagottini ricotta e olive

02.Ingredienser

1 rulle smördeg
100 g kärnfria gröna oliver
200 g Galbani Ricotta
50 g Galbani Parmesan
Salt och peppar
1 äggula
Eventuellt 15 g sesamfrö el linfrö

03.Tilberedning

Kavla ut smördegen och dela den i 16-18 fyrkanter. Hacka oliverna grovt, och blanda dem med ricotta och riven parmesan. Smaka av med salt och peppar. Lägg lite fyllning på var fyrkant, och vik in de fyra hörnen mot mitten så att det bildas en ny liten fyrkant.

Se till att du kniper åt kanterna ordentligt, så att fyllningen inte kan rinna ut under gräddningen. Pensla med den vispade äggulan. Grädda i ugnen i 15-20 minuter i 180 grader.

Tips:
Paketen blir väldigt vackra om man strör över lite sesam- eller linfrön innan de gräddas.


© 2017 Galbani - All rights reserved