4 personer
antipasti

Små osttryfflar

Tartufini di formaggio

02.Ingredienser

50 g fontina (eller Babybel)
50 g emmentaler
50 g Galbani Parmesan
50 g Galbani Ricotta
50 g Galbani Gorgonzola
2 msk sesamfrön
2 msk vallmofrö
2 msk sweet chilipulver
2 msk hackad gräslök

03.Tilberedning

Mixa fontina och emmentaler. Riv parmesan, och häll ner i mixern tillsammans med ricotta och gorgonzola. Mixa sedan alla fem ostarna tillsammans ett par minuter, tills blandningen är krämig och slät.

Lägg osten i en skål med ett lock och placera i kylskåp i minst en timme.

Ta sedan ut ostblandningen och forma den till bollar, ungefär lika stora som en valnöt. Det gör du enklast med en tesked. Rulla antingen bollarna i sesamfrön, vallmofrön, sweet chili eller gräslök. Servera dem kalla, antingen på ett fat eller i små pappersformar

Variera receptet med hjälp av andra typer av ostar eller kryddor.


© 2017 Galbani - All rights reserved