4 personer
antipasti

Skink- och laxmousse

Tartine di mousse al prosciutto e mousse al salmone

02.Ingredienser

100 g kokt rökt skinka
200 g Galbani Mascarpone
Salt och peppar
100 g rökt lax
2 msk citronsaft
8 små frasiga bröd
En liten kruka vattenkrasse

03.Tilberedning

Börja med skinkmoussen. Hacka skinkan fint och blanda den med hälften av mascarponen. Krydda sedan med lite salt och peppar, och rör om tills moussen blir luftig och jämn.

Gör likadant med laxmoussen. Hacka laxen i små bitar och blanda den med resten av mascarponen. Tillsätt citronsaft, och krydda slutligen med lite salt och peppar. Rör om tills moussen blir luftig och jämn. Lägg upp bröden på ett fat och lägg en matsked mousse på varje, så att häften av bröden är med skinka och andra halvan med lax. Garnera sedan bröden med färsk vattenkrasse.

Tips:

Om du tycker att laxmoussen är för tjock i konsistensen kan du tillsätta 1 msk crème fraiche.


© 2017 Galbani - All rights reserved