4 personer
secondi

Saltimbocca med mozzarella

Saltimbocca alla romana

02.Ingredienser

8 kalvschnitzlar av innanlår à 125 g
1 cm tjocka
8 skivor parmaskinka
16 färska salviablad
8-16 tandpetare
4 tsk olivolja
250 g Galbani Mozzarella
4 dl halvtorrt vitt vin
Salt och peppar

Tillbehör:
Sallad och potatis

03.Tilberedning

Skär mozzarellan i skivor. Banka lätt på
köttskivorna med handen så de blir ca
1 cm tjocka. Salta och peppra och lägg
2 skivor mozzarella, 2 salviablad och en
skiva parmaskinka på varje köttbit. Vik
ihop schnitzeln runt mozzarellan och
skinkan och fäst ihop med en tandpetare.
Häll olja i en djup panna. Lägg i köttet
och bryn det. Späd med det vita vinet.
Stek köttet under lock på svag värme i
ca 8-10 minuter. Vänd köttet ett par
gånger. Ta bort tandpetarna och lägg
upp köttet på ett fat. Häll över lite av
såsen och servera potatis och sallad som
tillbehör. Dekorera ev. med lite färsk
salvia på toppen.


© 2017 Galbani - All rights reserved