4 personer
antipasti

Salladsbåtar med gorgonzola

Barchette di lattuga al gorgonzola

02.Ingredienser

2 huvud hjärtsallad (Little gem)
2 morötter
50 g Galbani Gorgonzola Intenso
3 msk olivolja
2 msk ljus fruktvinäger
(äpple, cider, päron)
1 tsk konjak
1 tsk senap
Salt och peppar

03.Tilberedning

Skölj och torka salladen. Ta loss 8 fina
blad och strimla resten fint. Gör tunna
remsor av morötterna genom att skala
dem på längden med en potatisskalare
och blanda dem i salladen.
Blanda en dressing av vinäger, salt,
peppar, senap, konjak och gorgonzola i
små tärningar och tillsätt slutligen
olivolja. Blanda dressingen med sallad
och morot och lägg upp snyggt på de
8 salladsbladen.
Tips: Prova att tillsätta små tärningar av
äpple eller päron. Det gör salladen lite
extra frisk och spröd.


© 2017 Galbani - All rights reserved