4 personer
antipasti

Sallad med grillad paprika

Insalata tricolore

02.Ingredienser

2 stora paprikor (röd och gul)
1 påse Galbani mini mozzarella
2 ansjovisfiléer
1 låda ruccolasallad
40 g färskriven parmesan
2 msk olivolja
Skalet från ½ citron
En knippa persilja
1 stor vitlöksklyfta
Balsamvinäger
Salt och peppar

03.Tilberedning

Dela paprikorna och lägg dem med skinnsidan uppåt på bakplåts- eller foliepapper. Grilla dem i ugnen i cirka 10-15 minuter på 180° tills skinnet är svart. Låt paprikorna svalna, ta av skinnet och skär dem sedan i tunna strimlor. Skölj persiljan och finhacka den med ansjovisfiléerna och vitlöken. Fördela blandningen jämnt över paprikorna och låt det hela dra ett par timmar i kylskåp. Skölj och torka ruccolasalladen. Lägg paprikorna med ansjovisblandningen på ruccolasalladen. Droppa lite balsamvinäger och olivolja över salladen och avsluta med att toppa med mozzarella.

Garnera till sist med hyvlad parmesan och lite rivet citronskal samt krydda med salt och peppar innan servering.


© 2017 Galbani - All rights reserved