4 personer
antipasti

Sallad med couscous, zucchini och mozzarella

Insalata mista con couscous, zucchini e mozzarella

02.Ingredienser

200 g couscous

10 röda cocktailtomater

1 knippa persilja

½ vitlöksklyfta

½ zucchini

Olivolja (Extra Virgin)

Salt och svartpeppar

125 g Galbani mozzarella

100 g svarta kalamata oliver

½ ask ruccola

2 msk solrosfrön

4 avlånga bitar av rostat bröd

03.Tilberedning

Gör i ordning couscousen enligt anvisningar på paketet och låt svalna. Dela cocktailtomaterna på mitten. Grovhacka persiljan och vitlök och ställ åt sidan. Skär zucchinin i halvmånar och fräs lite knapriga i olivolja i en varm stekpanna. Låt vitlök fräsa ihop med zucchini och stäng sedan av värmen. Till sist salta och peppra efter behag.

Skär mozzarellan i bitar. Blanda couscousen med zucchinifräset, tomaterna, mozzarellabitar, oliver och sköljd ruccola. Tillsätt 2 msk olivolja, solrosfrön, hackad persilja och salt och peppar efter smak.

Servera salladen i små skålar med en avlång bit rostat bröd.


© 2017 Galbani - All rights reserved