4 personer
antipasti

Rostat bröd med räkor och sesam

Bruschetta di gamberi al sesamo

02.Ingredienser

400 g färska räkor
150 g champinjoner
4 msk olivolja
2 msk hackad persilja
Saften från ½ citron
2 msk sesamfrö
2 msk Galbani Mascarpone
8 skivor bröd
Salt och nymald peppar

03.Tilberedning

Skölj och rensa champinjonerna, hacka
dem grovt och fräs dem i lite olja i en
panna. Tillsätt räkor och sesamfrön och
låt det steka i ytterligare 2-3 minuter. Ta
av pannan från plattan och tillsätt
mascarpone, blanda väl och smaka av
med citronsaft, salt och nymald peppar.
Rosta under tiden brödet i en brödrost
eller i ugnen och lägg därefter upp
räkorna på det ljumna brödet, strö över
hackad persilja och servera medan det är
varmt och brödet är frasigt.
Tips: Kan också göras med
havskräftstjärtar eller krabbkött i stället
för räkor.


© 2017 Galbani - All rights reserved