4 personer
antipasti

Risottobollar med mozzarella

Supplì con mozzarella

02.Ingredienser

Risotto:
1 stjälk stjälkselleri
1 liten morot
1 liten lök
Olivolja till stekning
300 g ris (helst risottoris)
1 dl vitt vin
1 burk skalade tomater (250 g)
1 dl grönsaksbuljong
Oregano
100 g Galbani Parmesan

Supplì:
250 g Galbani Mozzarella
2 ägg
Ströbröd
Olivolja till stekning
Eventuellt ruccola till garnering

03.Tilberedning

Skölj sellerin, skala moroten och löken och hacka grönsakerna fint. Fräs dem i en kastrull med olivolja. Häll ner risottoris i grytan, och fräs tills det är klart. Tillsätt vitt vin och låt det avdunsta, och tillsätt de skalade tomaterna med lite grönsaksbuljong tills riset är täckt med vätska. Tillsätt grönsaksbuljong efterhand, så att riset alltid ligger i vätska.

Låt riset att absorbera buljongen i ca 15 min tills det är al dente. Blanda slutligen oregano och riven parmesan. Låt risottot stå svalna helt. Skär mozzarellan i 2-3 cm stora tärningar. Vispa två ägg i en skål och häll ströbröd i en annan. Ta en matsked risotto i handen och forma den runt en mozzarellakub till en avlång boll. Rulla bollarna i uppvispat ägg och sedan i ströbröd och stek dem gyllene i olivolja. Låt dem rinna av på hushållspapper och garnera eventuellt med ruccola innan servering. Servera supplìn varm, så att osten i mitten fortfarande är mjuk,


© 2017 Galbani - All rights reserved