4 personer
antipasti

Risotto Milanese

Risotto alla Milanese

02.Ingredienser

350 g risottoris
75 g smör
1 hackad lök
Cirka 1 liter buljong (grönsaks- eller hönsbuljong)
1 påse saffran
50 g riven oxmärg (kan uteslutas men ger god smak)
100 g färskriven parmesan
Salt

03.Tilberedning

Bryn löken och eventuellt märgen i hälften av smöret i en gryta. Tillsätt riset och sautera det tills det börjar klibba i botten. Tillsätt därefter 1 dl varm buljong åt gången och rör. Upprepa i cirka 15-20 minuter tills riset är al dente. Blanda saffran med ½ dl av buljongen och tillsätt det när de 5 första decilitrarna vatten har använts. Stäng av värmen och rör i resten av smöret samt parmesan. Servera risotton riktigt varm
med en god entrecote eller ossobuco och ett kraftigt rödvin.


© 2017 Galbani - All rights reserved