4 personer
primi

Risotto med skaldjur

Risotto ai frutti di mare

02.Ingredienser

1,5 liter vatten
3 fiskbuljongtärningar
3 schalottenlökar
80 g smör
400 g risottoris (Arborio)
1,5 dl vitt vin
500 g blandade skaldjur (musslor, räkor, bläckfiskar), eventuellt frusna
Salt och peppar
3 msk Galbani Marcarpone
Persilja till garnering

03.Tilberedning

Koka upp vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Hacka löken fint och fräs i smöret. Tillsätt riset och bryn det i 1-2 minuter tills det är klart. Häll i vinet i riset och låt det koka in. Tillsätt den upplösta fiskbuljongen lite i taget, så att den hela tiden täcker riset och håller sig kokande. Glöm inte att röra i riset hela tiden. Tillsätt de blandade skaldjuren efter ca 15 minuter.

Låt risotton koka i ytterligare 5 minuter, och krydda slutligen med salt och peppar. Rör ner macarponen och garnera med hackad persilja. Servera genast.


© 2017 Galbani - All rights reserved