4 personer
antipasti

Risotto med gorgonzola, päron och valnötter

Risotto con gorgonzola, pere e noci

02.Ingredienser

300 g risottoris
100 g Galbani Gorgonzola Intenso
1 liter grönsaksbuljong
25 g smör
50 g hackade valnötter
100 g parmesan
2 päron
Saften från en citron
2 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 dl vitt vin
Färsk dragon

03.Tilberedning

Skär det ena päronet i små tärningar och vänd dem i citronsaft. Skala och mosa det andra päronet. Bryn schalottenlöken och en finhackad
vitlöksklyfta i 25 g smör i en gryta. När schalottenlöken är gyllenbrun tillsätter du riset och steker alltsammans i några minuter. Häll i vinet och låt grytan puttra. När riskornen svällt häller du i 1 dl buljong åt gången: rör i grytan,
låt riset ta upp buljongen, tillsätt lite buljong igen och så vidare tills riset är helt kokt (cirka 15 minuter) och all buljong är använd. Skär gorgonzolan i tärningar och tillsätt dem tillsammans med pärontärningarna och päronmoset. Fortsätt att röra tills gorgonzolan har smält helt och ta sedan av grytan från värmen. Tillsätt riven parmesan och strö över
färsk dragon och hackade valnötter. Servera genast.


© 2017 Galbani - All rights reserved