6 personer
dolci

Ricottatårta med choklad och apelsin

Torta di ricotta con cioccolato e arancia

02.Ingredienser

300 g Galbani Ricotta

100 g socker

3 ägg

300 g vetemjöl typ 00

15 g bakpulver

150 g smält smör

200 g grovt hackad mörk choklad

2 ekologiska apelsiner

Florsocker till garnering

03.Tilberedning

Vispa ricotta och socker i en skål. Lägg ett ägg i taget och blanda i mjöl och bakpulver. Rör om försiktigt medan du häller ner det smälta smöret. Tillsätt rivet apelsinskal och apelsinjuice från en apelsin. Och den grovhackade chokladen. Häll blandningen i en smord kakform och grädda i förvärmd ugn på 180 grader i 30 minuter.

Ta ut och vänd försiktigt kakan nedåt, om den har fått för mycket i mitten. Dekorera kakan när den har svalnat genom att sila florsocker och skära några tunna remsor av skalet från den andra apelsinen och dekorera kakan med.

 

Tips: Om du gillar suckat kan du lägg i det tillsammans men chokladen.


© 2017 Galbani - All rights reserved