6 personer
dolci

Ricottakaka

Torta di ricotta e frutta candita

02.Ingredienser

2 msk mjöl
2 dl socker (drygt)
100 g smält smör
3 ägg
Lite salt
500 g Galbani Ricotta
150 g torkad kanderad frukt 1 obesprutad apelsin
1 tsk vaniljsocker Florsocker till dekoration
Tillbehör:
En god glass eller mascarponekräm

03.Tilberedning

Blanda ricotta, vaniljsocker och hälften av sockret i en skål. Tillsätt kanderad frukt och rivet apelsinskal. Tillsätt det smälta smöret i en tunn stråle under kraftig omrörning så att ricottasmeten kan blandas med smöret utan att skära sig.
Vispa de 3 äggulorna med resten av sockret i en annan skål och sikta lång- samt i mjölet. Vispa äggvitorna styva med lite salt i en tredje skål. Blanda ricottasmeten med äggulorna och vänd till sist ner äggvitorna. Lägg bakplåts- papper i en bakform och häll försiktigt i kaksmeten i formen.
Grädda kakan i 170° i 45-50 minuter. Kakan kommer fortfarande att vara väldigt mjuk i konsistensen när den är färdiggräddad.
Ta ut kakan ur ugnen och låt den stå i 10-15 minuter innan den tas ur formen och serveras ljummen antingen med en god glass eller med lite mascarponekräm.
Tips: Kakan kan också serveras kall. Dekorera med kanderad apelsin eller pudra lite florsocker över.


© 2017 Galbani - All rights reserved