4 personer
antipasti

Ricottakaka med morot

Torta ricotta e carote

02.Ingredienser

3,5 dl socker
250 g Galbani Ricotta
2 agg
100 g kokt morot
1.2 dl olivolja
2,5 dl vetemjol
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smor och mjol till formen
Farska bar till garnering

03.Tilberedning

Vispa socker och ägg till en crème, tillsätt ricotta och blanda väl. Koka morötterna och mosa dem i en mixer tillsammans med olivoljan. Tillsätt därefter blandningen av socker, ägg och
ricotta. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker
och kakao till en jämn massa. Smörj en form med löstagbar kant med en diameter på cirka 30 cm och mjöla den så att kakan inte fastnar i botten. Häll i blandningen och grädda i ugn på 180° i cirka 40 minuter. När kakan har svalnat
garnerar du den med färska bär.

Tips: Rosta 20 g pinjenötter och 30 g valnötter var för sig i en torr stekpanna. Strö nötterna över kakan efter att den har varit i ugnen i cirka 5-8 minuter. Då har ovansidan stelnat lite och nötterna trillar inte igenom.


© 2017 Galbani - All rights reserved