6 personer
antipasti

Ricottakaka med grovhackad choklad

Torta ricotta e cioccolato

02.Ingredienser

500 g Galbani Ricotta
150 g grovhackad choklad
2,5 dl socker
5 msk mjöl
4 ägg
1 rivet apelsinskal (använd endast den gula delen, inte den vita)
1 knivsudd salt
2 tsk vaniljsocker
Färska bär till garnering

03.Tilberedning

Vispa äggvitorna i en skål med lite salt tills de är fasta. Vispa äggulorna med socker till en luftig vit smet i en annan skål. När smeten är
vit och krämig tillsätter du långsamt mjöl, ricotta, choklad, rivet apelsinskal och vaniljsocker. Till sist vänder du försiktigt ned äggvitorna i smeten. Lägg bakplåtspapper i en kakform och häll i smeten.

Baka kakan i ugnen på 170° i cirka 50 minuter.
Garnera med färska bär.


© 2017 Galbani - All rights reserved