1 stk
dolci

Ricottakaka med choklad och skogsbär

Dolce al cioccolato fondente, ricotta e frutti di bosco

02.Ingredienser

4 äggulor och 4 äggvitor

1 nypa salt

150 g ljus muscovadosocker

5 msk speltmjöl

500 g Galbani Ricotta

150 g mörk choklad, grovt hackad

Rivet skal från en ekologisk apelsin

2 tsk vaniljpulver

Färska skogsbär, till garnering

03.Tilberedning

Vispa äggvitorna i en skål med lite salt för att göra dem styva. Vispa äggulorna och sockret poröst i en annan skål. Vispa sedan mjöl, ricotta, choklad, apelsinskal och vaniljpulver långsamt, och vänd till sist försiktigt ner äggvitorna i massan. Ta en kakform med bakplåtspapper och häll i blandningen. Grädda kakan i ugnen på 170 grader i ca 50 minuter. Låt kakan svalna och servera med färska bär.


© 2017 Galbani - All rights reserved