4 personer
antipasti

Ricottagnocchi med spenat

Gnocchi di ricotta e spinaci

02.Ingredienser

500 g färsk spenat
250 g Galbani Ricotta
2 ägg
250 g Galbani Parmesan
60 g mjöl
80 g smör
Salt och peppar
Riven muskotnöt

Tillbehör:
Stekt kött eller fågel

03.Tilberedning

Skölj spenaten och blanchera den i
lättsaltat vatten i 2-3 minuter. Den ska
bli mjuk men behålla färgen. Häll av
spenaten och krama ur det sista vattnet
innan den finhackas. Riv ca 220 g
parmesan och blanda med spenat, ricotta,
ägg och hälften av mjölet, krydda med
salt, peppar och lite riven muskotnöt.
Använd en sked till att forma massan till
små kulor ungefär i samma storlek som
köttbullar.
Koka gnocchin i lättsaltat vatten i ca 5
minuter. De är färdiga när de flyter upp
till ytan där de kan fiskas upp med en
hålslev och läggas på ett varmt fat. Smält
under tiden smöret och häll det över den
kokta gnocchin. Strö slutligen över
resten av parmesanen och servera genast.
Gnocchin får gärna vara lite ”ojämn” i
formen så att man kan se att den är
hemlagad.
Servera gnocchin som en för- eller
mellanrätt eller som ett tillbehör till en
bit stekt kött eller fågel.


© 2017 Galbani - All rights reserved