4 personer
antipasti

Ricotta parfait

Semifreddo alla ricotta

02.Ingredienser

400 g Galbani Ricotta
300 g ladyfingers
200 g mandelbiskvier
2 dl socker
100 g smör
2 msk kaffepulver
1 litet glas romlikör
1⁄2 dl mjölk
1⁄2 dl marsalavin
Färska bär och citronmeliss till garnering

03.Tilberedning

Vispa ihop smör och socker i ett par minuter och tillsätt därefter ricottan (låt eventuellt vattnet rinna av först), romlikör, kaffepulver och krossade mandelbiskvier. Blanda allt väl.
Ta 4 mindre portionsformar eller glas och täck botten med ladyfingers som doppats i en blandning av marsala och mjölk. Häll crèmen ovanpå ladyfingerskakorna i ett jämnt lager. Du kan eventuellt också lägga ett lager ladyfingers
ovanpå crèmen. Låt formarna stå i kylskåp i minst 12 timmar innan servering.

Garnera med färska bär och citronmeliss.


© 2017 Galbani - All rights reserved