4 personer
antipasti

Pumpasoppa

Crema di zucca

02.Ingredienser

2-3 salviablad
3 msk olivolja
7 dl grönsaksbuljong
700 g pumpa (t.ex. hokkaido
eller butternut squash)
100 g rotselleri
3 stora schalottenlökar
150 g Galbani Parmesan
1¼ dl grädde
50 g rostade pumpafrön till dekoration
Olja att steka i
Salt och peppar

Tillbehör:
Rostat rustikt bröd

03.Tilberedning

Koka buljongen, skär schalottenlöken i
tunna skivor och bryn dem med salviabladen
i olja tills de delar lite på sig dock
utan att ta färg (ca 5 minuter).

Skala pumpan, skrapa ur kärnorna och
skär köttet i små tärningar. Skala och
tärna sellerin. Blanda pumpa och selleri
med lök och salviablad, häll på buljongen
och låt sjuda i 15-20 minuter. Riv
under tiden parmesanen fint. Häll
soppan i en mixer, tillsätt parmesan och
grädde och mixa soppan. Servera i djupa
tallrikar och toppa med ett par droppar
fin olivolja och rostade pumpafrön.

Tips: Soppan smakar minst lika gott
dagen efter.

Om det blir pumpa-/selleritärningar över
kan de med fördel frysas in och användas
till ännu en omgång soppa.
Då går den ännu fortare att tillaga.


© 2017 Galbani - All rights reserved